Şikayet

Online Başvuru

Başvuru Formu

Ulusal Yeterlilik

Belgelendirmenin Amacı

Ahşap Kalıpçıların belgelendirilmesi suretiyle, inşaatlarda yapıların kalitesini güvence altına alacak ve iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uyumu sağlayacak unsurlardan biri olan personelin nitelendirilmesidir.

 

Sınav Standartları

11UY0011-3 rev.02-Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) Ulusal Yeterliliği

 

Başvuru İçin Gerekenler

Kimlik fotokopisi, ücret dekontu ve başvuru formu ASILLARINI KARGO İLE FABRİKANIZDAN, ŞANTİYENİZDEN ATASOY BELGE'YE DİREKT GÖNDERİNİZ. Sınav günü ve saati tarafınıza bildirilecektir. Aday sınavlarda kimliğini yanında bulundurmalıdır, kimliğini yanında bulundurmayan Aday sınava giremez. Tecrübe Önşartı: Tecrübe şartı yoktur Eğitim Önşartı: Diploma önşartı yoktur Kurs Önşartı: Kurs önşartı yoktur

 

Adresimiz

15 Mayıs Mahallesi 556 Sokak No:16/A Pamukkale / DENİZLİ

 

Sınav Açıklaması

Sınav ile ilgili detaylı açıklama ilgili sınav şartnamesinde beliritlmiştir.

 

 

Belgenin Geçerlilik Süresi 5 yıldır.

 

Belgenin Yenilenmesi

Belgenin iptalini gerektirecek bir durumun oluşmaması ve belge geçerlilik süresi boyunca kişi ile ilgili belgelendirme kuruluşuna performansa ilişkin şikâyet gelmemiş olması durumunda belgeli kişi fiili olarak meslekteki ulusal yeterlilikte yer alan belge yenileme şartlarını sağlaması durumunda , belgenin süresi 5 yıl daha uzatılır. Fiilen çalıştığını belgeleyemeyen kişiler, uygulama sınavına alınır ve başarılı olan adayların belgesi 5 yıl daha uzatılır. Uzatma süresi bittikten sonra (ilk sınavın yapıldığı tarihten 10 yıl sonra) teorik ve uygulamalı sınav yapılır

 

 

YENİDEN BELGELENDİRME

Aşağıdaki durumlarda yeniden belgelendirme süreci başlatılır:

  • Mesleki Yeterlilik Kurumu’ nun ilgili belgelendirme programında belirlediği belge geçerlilik süresi sonunda kişiden talep gelirse,
  • Mesleki Yeterlilik Kurumu’ nun yeniden belgelendirmeyi gerektirecek şekilde ilgili programda değişiklik söz konusu olduğunda (ilk belgelendirme şartlarını oluşturarak yeniden belgelendirme faaliyeti yapılır.)

 

Yeniden belgelendirme ile ilgili ulusal yeterlilikte tanımlanan yönteme ve “Geçerlilik Süresi Dolan MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinin Yenilenmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar” a uygun olarak yapılmaktadır. Yeniden belgelendirme yapılacak belgeli personel, Kalite Yönetim Temsilcisitarafından belgenin geçerlilik süresinin dolmak üzere olduğu ve belge yenilemek için gerekli adımları elektronik posta, telefon veya yüz yüze görüşme yoluyla bildirir. Bildirimlerin ardından yeniden belgelendirme başvurusu belgeli personel tarafından ATASOY BELGE’ ye “Aday Başvuru Formu” kullanılarak yapılır. Belgeli personel, yeniden belgelendirme başvurusunu kendisine bildirim yapıldığı başvuru dönemi içerisinde yapabilir.

Başvuru dönemi aşağıdaki gibidir:

 

Belgenin geçerlilik süresi 5 (beş) yıl ise, belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden 5 (beş) ay önce;

Belgenin geçerlilik süresi 4 (dört) yıl ise, belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden 4 (dört) ay önce;

Belgenin geçerlilik süresi 3 (üç) yıl ise, belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden 3 (üç) ay önce;

Belgenin geçerlilik süresi 2 (iki) yıl ise, belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden 2 (iki) ay önce başlar.

 

 

Yeniden belgelendirme başvuru döneminin başlangıç tarihinden önce ve belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilemez.

 

Yeniden belgelendirme işlemi ulusal yeterlilikte yer alan sınavlı belge yenileme yada sınavsız belge yenileme olarak yapılır. Sınavlı yapılacak yenileme işleminde sınavları belgeli personelin belgesinin geçerlilik süresi tamamlanmadan önce uygulanması gerekmektedir. Ancak, belgesinin geçerlilik süresinin sonunda başvuru yapması halinde sınav süresinin bitiminden sonraya sarkabilir. Bu durumda, ATASOY BELGE belgelendirme başvurusunu uygun bulduğu belgeli personel için düzenleyeceği sınavı başvuru tarihi itibariyle en geç 10 (on) iş günü içerisinde Mesleki Yeterlilik Kurumu’ na bildirir.

 

 

Belgeli personelin iletişim bilgilerindeki değişiklikleri ATASOY BELGE’ ye bildirmemesi halinde sorumluluk belgeli personele aittir.

 

 

ATASOY BELGE, belgeli personelin belge yenileme için yaptığı ödeme tarihinden itibaren 10 (on) iş günü içerisinde Mesleki Yeterlilik Kurumu’ na belge talebini iletir. Ulusal Yeterlilikte aksi belirtilmedikçe, yeni belgenin düzenlenme tarihi, belge yenileme kararının alındığı tarihtir. Belge yenileme kararı, mevcut belgenin geçerlilik bitiş tarihinden sonra da alınabilir.

 

Belgeli personel, yeniden belgelendirme talebini ATASOY BELGE’ ye yapabileceği gibi başka bir belgelendirme kuruluşuna da yapabilir. Başka bir belgelendirme kuruluşundan belge almış yeniden belgelendirme başvurusu yapan belgeli personel, ilgili Ulusal Yeterlilikte belirtilen tüm sınavlara tabi tutulur.

 

 

 

 

 

Ulusal Yeterliliklerin güncellenmesi halinde, yeniden belgelendirme faaliyetleri güncel Ulusal Yeterliliğe uygun olarak gerçekleştirilir. (ATASOY BELGE kapsamını güncel Ulusal Yeterliliğe göre güncellemesi halinde)

 

 

Ulusal Yeterlilikte ilave ölçme-değerlendirme gerektiren değişiklikler olması durumunda, yeniden belgelendirme yeterlilikte yapılan değişikliklere ve belirten şartlara uygun şekilde ölçme-değerlendirmeye tabi tutulur ve başarılı olması durumunda belge yenilemeye hak kazanır.

 

Sınavsız belge yenileme başvurusu yapan adaylardan ilgili meslek ile ilgili aktif çalışma süresinin kanıtlayıcı dökümanlar talep edilir. Adayların aktif olarak o mesleği yaptıklarını gösteren somut deliller incelenir ve personel belgelendirme müdürünün uygun bulması halinde basvurusu işleme alınır. Sınavsız belge yenileme bedelinin ödenerek dekontun personel belgelendirme müdürü yada kalite yönetim temsilcisine iletilmesinin ardından belge yenileme işlemi portal üzerinden 10 iş günü içerisinde personel belgelendirme müdürü yada kalite yönetim temsilcisi tarafından gerçekleştirilir.

 

 

Ulusal Yeterliliğin yürürlükten kaldırılması ve söz konusu Ulusal Yeterliliğin kapsamını içeren birden fazla Ulusal Yeterlilik oluşturulması durumunda; yeterliliklerde yapılan değişikliklere ve belirtilen şartlara uygun şekilde yeniden belgelendirmeye hak kazanması halinde belgeli personel için birden fazla belge düzenlenebilir.

 

 

 

Birden fazla Ulusal Yeterlilik yürürlükten kaldırılarak yerine söz konusu Ulusal Yeterliliklerin kapsamını içeren yeni bir Ulusal Yeterlilik oluşturulması durumunda; belgeli personelin yeterliliklerde yapılan değişikliklere ve belirtilen şartlara uygun şekilde belge yenilemeye hak kazanması halinde belgeli personele yeni Ulusal Yeterlilikte belge düzenlenir.

 

 

Ulusal Yeterliliğin yürürlükten kaldırılması ve söz konusu Ulusal Yeterliliğin kapsamını içeren yeni bir Ulusal Yeterlilik oluşturulmaması durumunda; yürürlükten kaldırılan Ulusal Yeterlilikte daha önce belge almış kişiler belgelerinin geçerlilik sürelerinin sonunda belge yenileyemezler.

 

BELGE, LOGO VE İŞARETLERİN KULLANIMI

  • Logo Kullanımı

ATASOY BELGE logo kullanım şartları burada belirtildiği gibidir. Adaylar imzalamış oldukları Belge Kullanım Sözleşmesi ile bu şartları kabul etmiş sayılırlar. Logo kullanımına ait kurallar aşağıdaki gibidir:

 

  • Belgeli personel, logo kullanımına ilişkin şartları yerine getirmemesi durumunda belgesi askıya alınır veya geri çekili, iptal edilir.
  • ATASOY BELGE logosu, sadece belge kapsamındaki faaliyet alanlarında kullanılabilir. Belge kapsamı dışındaki faaliyet alanlarında logo kullanılamaz.
  • ATASOY BELGE logosunun kullanıldığı her alanda, hizmete ait olmadığı, hizmetin sunulması sırasında çalışan personele ait olduğu belirtilir.
  • ATASOY BELGE logosu, web sitesinde belirtilen şekillerde, renklerde ve beyaz zemin üzerinde kullanılabilir.
  • ATASOY BELGE logo boyutları, okunabilirliği bozulmamak şartıyla yeniden boyutlandırılabilir.
  • ATASOY BELGE logosu, belgeli personelin veya çalıştığı firmasının basılı ve elektronik ortamda reklam ve halkla ilişkiler amaçlı yayınlarında, tanıtım kataloglarında ve faaliyet raporlarında kullanılabilir.
  • Belgeli personel TÜRKAK ve MYK kurallarına da uymakla yükümlüdür.
  • ATASOY BELGE logosu, basılı veya elektronik ortamda, kuruluşun logosundan büyük olmamak, ön plana çıkmamak koşuluyla kullanılabilir.
  • ATASOY BELGE logosu, başka bir logonun bir parçası veya tasarım öğesi olarak kullanılamaz.

  • ATASOY BELGE logosu, ürün üzerinde kullanılamaz.

  • Belgeli personelin belge süresinin sona ermesi veya belgesinin askıya alınması/iptal edilmesi durumlarında, belgeli personel logo kullanımını durdurmalıdır.

  • Belgeli personel, ATASOY BELGE logosunun kullanım şartlarına uymadığı takdirde, belgenin kullanımı askıya alınır ve belgeli personelden düzeltici faaliyet gerçekleştirmesi talep edilir. Düzeltici faaliyete rağmen şartlara uymamaya devam etmesi halinde belge iptal edilir.
  • Belge üzerindeki ATASOY BELGE logosu hiçbir şekilde tek başına kullanılamaz.
  • ATASOY BELGE, logo kullanımı konusunda verdiği izni, tek taraflı olarak kaldırma veya koşullarını değiştirme hakkına her zaman sahiptir. ATASOY BELGE, bu kurallara uymayan, ATASOY BELGE’ nun haklarını çiğneyen veya uygulanabilir diğer yasalara aykırı kullanım durumlarına karşı harekete geçme hakkını saklı tutar.
  • Belgeli personel, belgenin geçerliliği devam ettiği sürece bu hükümlere uymakta yükümlüdürler.
  • Bu hükümler kapsamında, ATASOY BELGE’nin logolarında kullanıcıya herhangi bir hak

 

 

Belge Kullanımı

 

ATASOY BELGE belge kullanım şartları aşağıdaki gibidir.

 

 Adaylar imzalamış oldukları Belge Kullanım Sözleşmesi ile bu şartları kabul etmiş sayılırlar.

 

  • Belgeli personel, belge kullanımına ait şartları yerine getirmemesi durumunda belgesi askıya alınır/iptal edilir.
  • Belgeli personel, ATASOY BELGEtarafından verilen belgeyi, sadece belge kapsamındaki faaliyet alanlarında kullanılabilir. Belge kapsamı dışındaki faaliyet alanlarında belgeyi kullanamaz.
  • Belge, ATASOY BELGE’nin mülkiyetinde olup, belgelendirme prosedür ve proseslerine uyulduğu ve belgenin geçerliliği devam ettiği sürece, belgeli kişi, belgenin kullanım hakkına sahiptir. Belgeli kişi, belgeyi hiçbir surette başkasına devredemez, kullandıramaz.
  • Belge, askı süresince düzeltici faaliyetler gerçekleştirilene kadar geçersizdir. Gerekmesi durumunda, ATASOY BELGE, askı süreci ile ilgili bilgiyi internet sayfasında ilan edebilir
  • Belgenin haksız kullanımından doğan sorumluluk belgelendirilmiş kişiye aittir. Belgeli kişi belgesinin askıya alınması/iptalinden sonra belgesini kullanmayı ve ona atıfta bulunmayı durdurmakla yükümlüdür.
  • Belgeli personel, belgesini ATASOY BELGE’nin itibarına zarar verecek şekilde
  • Belgeli personel, belgesini yanıltıcı bir şekilde
  • Belgelendirme ile ilgili olarak, belgeli personel belgesini, ATASOY BELGEhakkında yanıltıcı ve yetkisiz bir beyanda bulunacak şekilde kullanamaz.
  • Belgeli personel, belge üzerinde herhangi bir değişiklik
  • Belgenin üzerinde herhangi bir yırtılma, anlaşılmasını engelleyecek yada yanlış anlaşılmaya yol açacak şekilde tahribat olması durumunda belgenin kullanımına son verilerek, belgenin yenilenmesi için zaman kaybetmeden ATASOY BELGE’ ye eski belge ile birlikte başvuruda bulunulmalıdır.
  • Belgenin askıya alınması veya iptal edilmesi durumunda, belgelendirme konusunda herhangi bir atıf içeren bütün belge ve eklerinin kullanımına son verilmelidir.
  • Belgenin askıya alınması ya da iptali durumunda belge ve eklerinin kullanımı sonlanacaktır. Belge, belgeli personel tarafından 10 (on) iş günü içerisinde ATASOY BELGE’ ye teslim edilmelidir.
  • Belgeli personel, belgesini kaybetmesi durumunda, yayınlanmış kayıp ilanını bir dilekçe ile ATASOY BELGE’ ye bildirmelidir.
  • Belgenin orijinal nüshası, belgeli personelin belgelendirme kapsamında yeterliliğini göstermek amacıyla çoğaltılabilir, fakat aslı yerine geçmez.
  • Belge, belgeli personel tarafından ilgili alanda yeterliliğini göstermek amacıyla, dergi, kitap yayınlar ve internet ortamında kullanılabilir.
  • Belgenin herhangi bir bölümü ayrı olarak kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz.
  • Belgeli personel, belgelendirme şartlarını yerine getirmeye devam etme kapasitesini etkileyebilecek durumları zaman kaybetmeden ATASOY BELGE’ ye bildirmelidir.

 

BELGELENDİRME KARARLARINA KARŞI İTİRAZ

ATASOY BELGE’ nin uygulamaları ile ilgili müşteri ve/veya ilgili taraflardan gelen itirazlar, internet sitesinde ulaşıma açılmış olan “Şikayet ve İtiraz Bildirim Formu” nun tarafımıza ulaştırılması ile Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından kayıt altına alınır.

 

Sözlü olarak iletilen itirazlar, Kalite Yönetim Temsilcisi veya itirazın bildirildiği kişi tarafından “Şikayet ve İtiraz Bildirim Formu” kullanılarak yazılı hale getirilir. Elektronik posta yoluyla iletilen itirazlarda, elektronik posta çıktısının Şikayet ve İtiraz Bildirim Formu ekine iliştirilmesi yeterlidir.

 

Kalite Yönetim Temsilcisi “Şikayet ve İtiraz Bildirim Formu” na kayıt numarası verir ve “Şikayet ve İtiraz Takip Form” na kaydeder. İtirazın alındığına dair bilgiyi (tarih ve kayıt numarası belirtilerek) itiraz sahibine Şikayet ve İtiraz Bildirim Formunda tanımlanan iletişim bilgilerinden telefon, faks veya elektronik posta yoluyla 2 iş günü içerisinde bildirir ve Şikayet ve İtiraz Bildirim Formuna bildirimi işler. Kayıt numarası, “yıl, itiraz olduğunu belirten kısaltma, sıra numarası (2018-İ-001)” şeklinde verilir.

 

Doldurulan Şikayet ve İtiraz Bildirim Formu, Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından muhafaza edilir. Kalite Yönetim Temsilcisi, itirazın geçerli kılınması için Personel Belgelendirme Yöneticisi’ ne iletir. Personel Belgelendirme Yöneticisi, geçerli kılma işlemi esnasında ihtiyaç duyması halinde, organizasyonda yer alan ve itiraza konu olmayan personellerle bilgi alışverişi yapabilir. Geçerli kılma işlemi sonucunda, itiraz değerlendirilmek ve çözümlenmek üzere Kalite Yönetim Temsilcisi itiraza konu olmayan kişilerden oluşan İtiraz-Şikayet Komitesi’ ni oluşturur. İtiraz-Şikayet Komitesi, ATASOY BELGEçalışanlarından seçilebileceği gibi Tarafsızlık Komitesi veya Program Komitesi üyeleri arasından da seçilebilir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken husus, seçilecek komite üyelerinin itiraz konusu ile ilgili olmamasıdır.

 

 

 

 

İtiraz-Şikayet Komitesi kararları, belgelendirme sonucunu etkilememesi durumunda nihai kararlardır. Belgelendirme sonucunu etkilemesi durumunda, yapılan toplantıda mutlaka Karar Verici personelin de yer alması gerekmekte ve karar birlikte alınmalıdır. Toplantı sonucunda alınan kararlar, en geç 2 (iki) hafta içerisinde, belirlenen sorumlu personel tarafından uygulanır.

 

 

Karar sonucu düzeltici veya önleyici faaliyet ihtiyacı doğmuşsa, Düzeltici Faaliyet Prosedürü veya Önleyici Faaliyet Prosedürü’ ne göre düzeltici veya önleyici faaliyet başlatılır.

 

İtiraza yönelik başlatılan çalışmalar tamamlandıktan sonra Kalite Yönetim Temsilcisi, itiraz sahibini yazılı olarak bilgilendirir.

 

 

 

 

İtirazlar İçin Zaman aşımı Süresi

En çok 30 gün içerisinde itiraz edilmelidir.

 

 

 

ŞİKAYETLER

 

ATASOY BELGE’ nin uygulamaları ile ilgili müşteri ve/veya ilgili taraflardan gelen şikayetler, internet sitesinde ulaşıma açılmış olan “Şikayet ve İtiraz Bildirim Formu” nun tarafımıza ulaştırılması ile Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından kayıt altına alınır.

 

Sözlü olarak iletilen şikayetler, Kalite Yönetim Temsilcisi veya şikayetin bildirildiği kişi tarafından “Şikayet ve İtiraz Bildirim Formu” kullanılarak yazılı hale getirilir. Elektronik posta yoluyla iletilen şikayetler de, elektronik posta

 

çıktısının Şikayet ve İtiraz Bildirim Formu ekine iliştirilmesi yeterlidir.

 

Kalite Yönetim Temsilcisi “Şikayet ve İtiraz Bildirim Formu” na kayıt numarası verir ve “Şikayet ve İtiraz Takip Form” na kaydeder. Şikayetin alındığına dair bilgiyi (tarih ve kayıt numarası belirtilerek) şikayet sahibine Şikayet ve İtiraz Bildirim Formunda tanımlanan iletişim bilgilerinden telefon, faks veya elektronik posta yoluyla 2 iş günü içerisinde bildirir ve Şikayet ve İtiraz Bildirim Formuna bildirimi işler. Kayıt numarası, “yıl, şikayet olduğunu belirten kısaltma, sıra numarası (2018-Ş-001)” şeklinde verilir.

 

Doldurulan Şikayet ve İtiraz Bildirim Formu, Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından muhafaza edilir. Kalite Yönetim Temsilcisi, şikayetin geçerli kılınması için Personel Belgelendirme Yöneticisi’ ne iletir. Personel Belgelendirme Yöneticisi, geçerli kılma işlemi esnasında ihtiyaç duyması halinde, organizasyonda yer alan ve şikayete konu olmayan personellerle bilgi alışverişi yapabilir. Geçerli kılma işlemi sonucunda, şikayeti değerlendirilmek ve çözümlenmek üzere Personel Belgelendirme Yöneticisi şikayete konu olmayan kişilerden oluşan İtiraz-Şikayet Komitesi’ ni oluşturur. İtiraz-Şikayet Komitesi, ATASOY BELGEçalışanlarından seçilebileceği gibi Tarafsızlık Komitesi veya Program Komitesi üyeleri arasından da seçilebilir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken husus, seçilecek komite üyelerinin şikayet konusu ile ilgili olmamasıdır.

 

 

 

İtiraz-Şikayet Komitesi kararları, belgelendirme sonucunu etkilememesi durumunda nihai kararlardır. Belgelendirme sonucunu etkilemesi durumunda, yapılan toplantıda mutlaka Karar Verici personelin de yer alması gerekmekte ve karar birlikte alınmalıdır. Toplantı sonucunda alınan kararlar, en geç 2 (iki) hafta içerisinde, belirlenen sorumlu personel tarafından uygulanır.

 

 

Karar sonucu düzeltici veya önleyici faaliyet ihtiyacı doğmuşsa, Düzeltici Faaliyet Prosedürü veya Önleyici Faaliyet Prosedürü’ ne göre düzeltici veya önleyici faaliyet başlatılır.

 

Şikayete yönelik başlatılan çalışmalar tamamlandıktan sonra Kalite Yönetim Temsilcisi, şikayet sahibini yazılı olarak bilgilendirir.

 

Belgelendirilmiş kişiler ile ilgili üçüncü taraflardan gelen şikayetler, Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından, şikayete konu olan ilgili tarafa yazılı olarak bildirilir ve konu ile ilgili savunması ile birlikte gerekli düzenlemeler hakkında 5 (beş) iş günü içerisinde yazılı bilgi vermesi istenir. Gelen bilgiler, geçerli kılınması için Personel Belgelendirme Yöneticisi’ ne iletilir. Geçerli kılma işlemi sonucunda, gerek görülmesi halinde, şikayet ve değerlendirmeler, İtiraz-Şikayet Komitesi’ ne sunulur. Şikayetlerin, İtiraz-Şikayet Komitesi’ ne sunulması için, şikayet eden tarafla anlaşmazlıkların olması veya değerlendirme esnasında bağımsız-tarafsız bir gözden geçirme ihtiyacının ortaya çıkması gerekmektedir.

 

Başlatılan tüm faaliyetler, Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından takip edilir ve Personel Belgelendirme Yöneticisi ve ekibi ile birlikte gözden geçirilerek nihai karar verilir.

 

Şikayete yönelik başlatılan çalışmalar tamamlandıktan sonra Kalite Yönetim Temsilcisi, Personel Belgelendirme Yöneticisi’ nin onayını alarak şikayet sahibini yazılı olarak bilgilendirir.

 

ATASOY BELGE, şikayeti geçerli kılmak için tüm bilgilerin toplanmasından, doğrulanmasından ve bu bilgilerin gizli olarak muhafaza edilmesinden sorumludur.

 

 

 

 

ÜCRETLENDİRME

 

#

Ulusal Yeterlilik Birimi

Birim Sınav Ücreti

1

11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre Koruma

400,00

2

11UY0011-3/A2 Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi

3748,00

 

Yeterlilik Toplam Sınav Ücreti:  4148 ,00 

Yeterlilik için sınavsız belge yenileme ücret bedeli: 300,00 

Yeterlilik için sınavlı belge yenileme ücret bedeli: 3348,00

Ulusal yeterlilikler hakkında sormak istedikleri her türlü bilgiyi Atasoy Belge'den edinebilirler.

+90 258 242 42 48

Müşteri Hattımız. Arayın, hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olun.